» » З 8 березня привітали матерів та дружин загиблих в АТО

З 8 березня привітали матерів та дружин загиблих в АТО

Напередодні свята 8 березня підприємство ПрАТ «Кременчукм'ясо» відвідали близько 35 матерів та дружин загиблих героїв, які об'єдналися в громадську організацію «Сім'ї загиблих учасників бойових дій Полтавщини», на чолі з керівником організації Таїсією Миколаївною Білоус та головою громадської організації «Координаційний центр ветеранів АТО» Володимиром Юрійовичем Поляковим.

Голова правління «Кременчукм'ясо» Ірина Анатоліївна Дроздова разом з колективом підприємства віддали данину поваги сім'ям загиблих в АТО героїв. Гостям провели екскурсію музеєм підприємства, розповіли про багаторічні традиції м'ясокомбінату, епохах його створення понад 100 років тому, занепаду після розпаду Радянського союзу і відродження групою «Фінанси і кредит» Костянтина Жеваго. Особливу увагу в музеї під час екскурсії було приділено Герою, головному енергетику підприємства Олегу Куксі, який загинув у вересні 2015 року на сході країни, захищаючи Батьківщину. Окрема експозиція музею завжди нагадуватиме гостям про цю мужню людину.

«27 працівників підприємства пішло захищати країну в зону АТО. Зараз ще три знаходяться там. Одного бійця - чудової людини Олега Куксу ми втратили…», - говорить Голова правління «Кременчукм'ясо» Ірина Дроздова, запрошуючи гостей за накритий стіл. Вона розповіла, що на «Кременчукм'ясо» шанують подвиг Героїв АТО, подвиг солдатів і особливо трепетно відносяться до матерів, чиї сини загинули на сході країни.

- «Від імені працівників «Кременчукм'ясо» від душі вітаємо жінок з 8 Березня, віддаємо їм повагу, як жінці, трудівниці, матері... Нам необхідно спілкуватися, не в формі акценту на біль, вона не зникне з часом, але коли поділишся своєю історією, то стане трохи легше, а разом можна вирішувати багато питань. Ми зобов'язані жити і за себе, і за дітей», - зазначила І.Дроздова. 

Володимир Поляков подякував колективу м'ясокомбінату за те, що їх пам'ятають і систематично допомагають. «Солдат завжди повинен повернутися додому - живий чи мертвий. Вони повернулися і ми їх згадуємо, вам, шановні матері, дякуємо за таке патріотичне виховання. Вони пішли на, а не сховалися, як багато хто. Ви теж наші Герої…», - сказав В. Поляков, та вручив матерям, які втратили своїх синів на війні, живі квіти.

Як справжня господиня, Ірина Дроздова не лише пригостила гостей чаєм, ковбасами та солодощами, а й подарувала кожному подарунок - продукцію «Кременчукм'ясо».