» » Виставка «АгроПром — Полтава – 2018»

Виставка «АгроПром — Полтава – 2018»

24 жовтня, у Полтаві, у виставковому центрі «ТіС» Полтавського МБК, відкрилася дводенна міжрегіональна спеціалізована виставка «АгроПром — Полтава – 2018» та виставка “Виробники Полтавщини”. На заході були представлені близько 50 підприємств, які працюють в аграрній сфері, а також у харчовій промисловості. Серед учасників і ПрАТ «Кременчукм’ясо».

Виставка є щорічною і цього року проводиться вшістнадцяте. Вона збирає людей, які наповнюють вітчизняний ринок якісною продукцією. Виставка не покликана продемонструвати досягнення аграріїв Полтавщини, а є суто професійною і проводилася для обміну досвідом, контактами, новими ідеями.

Полтавщина успішна в аграрній сфері не лише завдяки нашому родючому чорнозему, а вагомим є і застосування високих технологій. Тож тут були презентовані цікаві презентації щодо селекції, засобів захисту рослин, технічні рішення. Експозиції були представлені із Києва, Дніпра, Миколаєва, Харкова, Кропивницького, Кременчука, Вінниці, Білої Церкви, Івано-Франківська, Полтави. Вони демонстрували сільськогосподарську техніку та засоби малої механізації для сільськогосподарських підприємств, фермерських господарств, дачних ділянок; зерноочисну техніку; комбікорми та обладнання для їх приготування; ветеринарні препарати; насіння; засоби захисту рослин, добрива та багато іншого.

Велику зацікавленість у відвідувачів виставки викликала продукція ТМ «Фарро». Підприємство є неодноразовим учасником виставки і в черговий раз підтвердило той факт, що тримає високу планку смаку і якості перед українцями. Серед представленого широкого асортименту були визнані королевали смаку види ковбасних виробів, такі як «Лікарська», «Столична», «Краківська», «Сервелат», «Елітна», «Краківська», сосиски «Дитячі» тощо, ряд м’ясних делікатесів та інше. Надзвичайно схвальні відгуки отримала нова лінійка елітної продукції – варено-копчені шинки «Царська», «Мраморна», «Гурман».

Наступного року, за словами директора Департаменту агропромислового розвитку Полтавської облдержадміністрації Сергій Фролов, цю виставку планують приурочити до Дня працівників харчової промисловості.

«Шістнадцять років – це вже історія. У рамках виставки ми організовуємо проведення семінару за участі Всеукраїнської аграрної ради, яка постійно консультує аграрії щодо змін у законодавстві. Також захід передбачає проведення семінару про аграрні розписки – кредити під майбутній урожай. Особливо вони вигідні для невеликих сільськогосподарських підприємств. До речі, Полтавщина була першою областю, де започаткували цей проект», – розповів директор Департаменту агропромислового розвитку Полтавської облдержадміністрації Сергій Фролов.