» » Добрі справи для Будинку дитини

Добрі справи для Будинку дитини

У Будинку дитини втілено у життя проект по створенню сучасної кімнати для дефектологічної корекції. Кімната обладнана новими дитячими меблями та містить усе необхідне для занять педагога-дефектолога по індивідуальній корекційній роботі з дітьми з особливими потребами.

Директор Будинку дитини Лях Наталя Петрівна розповідає:

"Раніше кімната для роботи педагога-дефектолога мала набір звичайних іграшок, книг, інших речей, які використовувалися для корекційної роботи. Нова сучасна кімната для нас особлива — на стелажах розміщені нові спеціальні іграшки для розвитку сенсорних здібностей і мілкої моторики рук, які стимулюють розумовий, фізичний та психічний розвиток дитини. Також ми придбали особливі стенди–бізіборди. Це розвиваючі дошки, що складаються з "маніпулятивних" елементів, які допомагають дітям адаптуватися в побутовому середовищі, розвивають тактильні, зорові, слухові відчуття і активізують діяльність мозку малюка. Відтепер, для великої радості і захоплення дітей, ми маємо можливість використовувати пісочну терапію, проводити заняття з водою і крупами. Наш педагог-дефектолог займається з дітьми віком від 1 до 6 років, на сьогодні дітей із затримкою фізичного та психічного розвитку, які потребують дефектологічної корекції — 24. Тож важливість такої сучасної обладнаної кімнати важко переоцінити."

"Від себе особисто, від колективу Будинку дитини, висловлюю велику вдячність за встановлення нових меблів для сучасної кімнати дефектологічної корекції нашому постійному меценату – ПрАТ «Кременчукм’ясо» і особисто Голові правління Ірині Дроздовій!"