» » Новий Рік вже близько

Новий Рік вже близько

Вже зовсім скоро Новий рік!

Приготування починаються за місяць-два, в холодильнику поступово з’являються продукти, які в жодному разі не можна чіпати, бо «це – на Новий Рік». І коли новорічний стіл вже майже готовий, на нього урочисто ставлять велику тарілку з м’ясною нарізкою, з якої і починається святкове застілля. І обов’язково центральну частину цієї тарілки займають сирокопчені ковбаси як самі вишукані м’ясні делікатеси. У них гарний зовнішній вигляд та відмінний смак – і все це завдяки особливій технології виробництва.

Всі секрети приготування, знають наші майстри «Кременчукм’ясо» – експерти у виготовленні сирокопчених та сиров’ялених делікатесів..

Чим же особливі ці ковбаси?

Мабуть тим, що перед тим як потрапити на стіл, ковбаса проходить шлях тривалістю кілька місяців. «Festina lente» -  поспішай повільно. Цей крилатий вираз на латині точніш за все передає суть технологічного процесу.

Спочатку для ковбас відбирають м'ясо самої високої якості. Потім нарізають його на шматки для дуже важливого етапу - попереднього посолу. Ця процедура чимось нагадує всім знайоме маринування м’яса для шашлику, але більш тривала і потребує особливої уваги. Посол м'ясної сировини триває 4-7 діб і проходить при температурі 1-4°С в ідеальних по чистоті приміщеннях. Завдяки частковому розчиненню білків, м'ясо набуває пружної консистенції і особливого смаку.

Потім відбувається приготування фаршу через подрібнення шматків м’яса до потрібної структури. Фарш також не турбують упродовж доби-двох, щоби він визрів. Після цього фаршем наповнюють оболонку і відправляють на осадку, яка проходить у спеціальних кліматичних камерах з регульованим температурним режимом, вологістю та швидкістю руху повітря. Цей процес триватиме ще 5-7 діб, допоки фарш рівномірно заповнить оболонку, прийме пружну консистенцію і набуде характерного яскраво-червоного кольору.

І ось настає час, коли вироби відправляються на 2-3 доби на копчення на буковій щепі. Надзвичайно важливо підтримувати стабільну температуру 20°С, щоби оболонка не стала надмірно щільною.

Після такого «загару» ковбасні вироби відправляють на фінальний етап – сушку упродовж 30 діб. Мабуть це самий відповідальний етап для нас, оскільки цілодобово треба слідкувати і за температурою, і за вологістю, і навіть за швидкістю повітря в сушильних камерах. Для нас це дійсно урочистий момент, коли ковбаса готова і відправиться радувати покупців своїм надзвичайним смаком. Але перед цим їй необхідно пройти перевірку у відділі якості на відповідність всім стандартам якості та смаку. І тільки після цього вона отримує етикетку з маркою ФАРРО.

Ось так і народжуються ці маленькі шедеври, які по праву займуть центральне місце на новорічному столі.



Які саме сорти можете порекомендувати нашим читачам?

Ми виробляємо сирокопчені ковбаси на унікальному, дуже технологічному італійському обладнанні. Італійці неодноразово приїжджали до нас, в Кременчук, ділитися досвідом. Разом з ними ми до дрібниць відпрацювали і рецептури і технологію виробництва. То ж  можемо сказати, що наші ковбаси виготовляються за класичними італійськими технологіями. А вам рекомендуємо скуштувати наші бестселери – Ностальгію, Невську, Браунгшвейгську, Московську. 

Ностальгія і Невська – наші візитні карточки. В їх рецептурі ми використовуємо такі оригінальні для ковбас спеції як ялівець, чилі і корицю. А ще справжній високоякісний коньяк. Браунгшвейгська та Московська також дуже популярні, їх поважають за м’який та, водночас, насичений смак. 

То ж нехай Ваш Новий Рік буде смачним!