» » «НАШЕ ПІДПРИЄМСТВО – САМОСТІЙНА ДЕРЖАВА!»

«НАШЕ ПІДПРИЄМСТВО – САМОСТІЙНА ДЕРЖАВА!»

Колектив ремонтно-механічної служби - це понад 50 людей, праця яких спрямована на надійну, ефективну та безаварійну роботу величезного парку технологічного обладнання підприємства. Наприкінці року дуже доречно ще раз висловити вдячність людям, які постійно працюють для того, щоб наше підприємство, так би мовити - «окрема держава у Кременчуці», самостійно і з комфортом функціонувала на всі 100%. Керівник цього складного напрямку – головний механік Ігор Вікторович Чернушенко, розповів про їх багатогранну роботу. 

- Професію за фахом я здобув у Кременчуцькому машинобудівному технікумі, потім – в політехнічному університеті на машино-будівному факультеті. Почав трудовий шлях на Крюківському вагонобудівному заводі, а після проходження військової служби працював майстром та начальником цеху на ремонтно-механічному заводі. На «Кременчукм’ясо» прийшов у 1998 році, відразу після його заснування. Працював майстром РМЦ, а через два роки заступив на дуже відповідальну посаду головного механіка.

Звичайно, у перші роки утворення комбінату, після його повного розвалу у 90-ті роки перебудови країни, «Кременчукм’ясо» нічим не нагадувало сучасне виробництво європейського зразка. Нам разом з колективом доводилося все починати «з нуля»: опалення немає, водопровід у плачевному стані, загалом всі комунікації або знищені або дуже занедбані. Ми все ретельно спланували і поступово  закуповували, відновлювали, робили все необхідне для подачі та відведення води, прокладали каналізаційні труби, налагоджували ліфтове господарство, тисячі інших великих і малих механізмів, які, наче артерії великого організму, постачають підприємству воду, тепло і холод. Майже 10 років праці знадобилося для того, щоб все було налагоджено і працювало так, як зараз.

Наш майже чоловічий колектив – багаторічні професіонали, люди рідко звільняються, в основному не затримуються на підприємстві працівники низької кваліфікації. Тож на сьогодні у ремонтно-механічному цеху і ЦППХ працюють 28 слюсарів, ремонтників, сантехніків, токарів, фрезерувальників, зварників, шліфувальник. Механічна служба ковбасного цеху складається з 25 чоловік. Хочу окремо виділити майстрів своєї справи – зварника, бригадира Євгена Анатолійовича Питулько, токаря Сергія Івановича Мірошниченко, начальника РМЦ Геннадія Григоровича Грумберга, робітника з благоустрою та прибирання нечистот з 40-річним стажем роботи Анатолія Федосійовича Кагал, слюсаря-ремонтника Миколу Васильовича Марченко, слюсаря-ремонтника Олексія Васильовича Соловей та комірника РМЦ Тетяну Григорівну Непораду. 

Загалом всі мої працівники - люди з аналітичним складом розуму, для них головне - логічність і зрозумілість. Наші слюсарі, ремонтники мають великий досвід роботи, але іноді їм навіть і не потрібно ніякого складного технічного рішення, вони самі знають, що їм потрібно для роботи. Головні наші задачі – підтримка систем водопостачання, каналізації, насосних станцій, очисних споруд, опалення, ліфтового господарства, вантажних механізмів  підприємства тощо, а також обслуговування фірмових магазинів. Також ми виконуємо ряд робіт по механічній обробці запчастин для транспортного цеху тощо. 

Щоб робота підприємства була безперебійною, для обслуговування всього технологічного обладнання підприємства розробляється графіки ППР (планово-попереджувальних робіт). Але при всій єдності глобальної стратегії механічних служб, всі заводи мають свої особливості, а специфіка м’ясопереробного підприємства дуже відрізняється від будь-яких інших. Навіть порівнювати складно, адже на промислових підприємствах є певна робота, механічна обробка. А от у нас все – і сантехніка, і механіка, і електрика, все підлаштовано під один з найделікатніших товарів - м'ясо. Тож ми працюємо, як окрема держава в Кременчуці, з повним циклом самообслуговування.

Раніше ми наймали підрядні організації для виконання певних робіт, а в останні роки ми виконуємо роботи будь-якої складності самостійно. А тут є чим пишатись! Адже крім планових робіт з ремонту та обслуговування підприємства ми виготовляємо різноманітні металоконструкції, металеві двері, огорожі та багато іншого, буквально, все що потребується.  

У нас в злагодженій роботі вже давно немає так званої «сезонної лихоманки», коли, для прикладу, з початком опалювального сезону у деяких підприємств виникають приховані проблеми. Ми все робимо та перевіряємо заздалегідь.

Найскладніше у нашій роботі - поява незапланованих робіт на кордоні термінів закінчення строків ремонту. А допомагає вирішити подібного роду проблеми - злагоджена робота фахівців. Катастроф в роботі ми не допускаємо, а для оперативного усунення проблем у ковбасному цеху організовано цілодобове чергування слюсарів. Найстрашніше  - це пориви води, каналізації, проблеми на тих ділянках підземних комунікацій, яких не видно. Системи застарівають і ми їх поступово замінюємо. Один з останніх прикладів - своїми силами провели заміну каналізаційних мереж промислових площ підприємства.

Кожного дня світ механіки стає все більш досконалим, і крокуючи у ногу з часом, для підвищення кваліфікації ми використовуємо досвід наших колег в мережі Інтернет.

Від імені редакції та наших читачів ми дякуємо Ігорю Вікторовичу і всьому його колективу за роботу, бажаємо всіляких успіхів, надійної, спокійної, безаварійної роботи!