» » Регіональна спартакіада «Сила духу»

Регіональна спартакіада «Сила духу»

Доброю традицією стало проведення на Полтавщині регіональної спартакіади “Сила духу” серед потерпілих на виробництві. Цей масштабний соціальний проект щорічно організовується та проводиться управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області (далі – управління) спільно з обласним фізкультурно-спортивним товариством “Спартак” та регіональним центром з фізичної культури і спорту інвалідів “Інваспорт”. Незмінним є й місце проведення цього відкритого спортивного заходу – дитячий оздоровчий центр “Маяк”, який розташований у мальовничому селі Головач Полтавського району.

Маючи на меті всебічно підтримати громадян, що втратили здоров’я під час виконання свого професійного обов’язку, управління докладає максимум зусиль у напрямі створення необхідних умов для їхнього повноцінного й активного життя та адаптації в суспільстві.

25 червня 2019 року відбулася VІІ обласна спартакіада “Сила духу” серед осіб з інвалідністю внаслідок трудового каліцтва. Вісімдесят шість потерпілих на виробництві взяли участь у змаганнях із армспорту, бомбаскету, гирьового спорту, дартсу, настільного тенісу та шахів.

Першість виборювали десять команд, сформованих Великобагачанським, Горішньоплавнівським, Диканським, Кременчуцьким, Лубенським, Миргородським, Пирятинським, Полтавським, Хорольським, Полтавським міським відділеннями управління. Учасником змагань з дартсу став і працівник ПрАТ «Кременчукм’ясо» - ЛОПАТІН Олексій Миколайович, підсобний робітник складу допоміжних матеріалів ковбасного цеху. 

Змагання традиційно розпочалися з параду команд.

Під час урочистого відкриття спартакіади начальник управління Артем Вернигора побажав усім учасникам успішних стартів, оптимізму, якомога більше позитивних емоцій і перемог у спорті та житті.

На спортивний захід завітав начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавської обласної державної адміністрації Олександр Буцький, який під час виступу наголосив на важливості проведення фізкультурно-реабілітаційної роботи серед осіб з обмеженими можливостями, що відіграє позитивну роль у підтримці їх фізичної форми та психологічної рівноваги. Керівник управління у справах сім’ї, молоді та спорту висловив вдячність начальнику управління Артему Вернигорі за відмінну організацію спартакіади та вручив грамоту. 

Голова обласного фізкультурно-спортивного товариства “Спартак” Олег Власенко, що є членом оргкомітету спартакіади, привітав усіх присутніх із початком відбіркових регіональних змагань та побажав учасникам заходу натхнення, витримки й успіхів.

У загальнокомандній першості золото змагань вибороли спортсмени, які представляли Кременчуцьке відділення, друге місце посіли спортсмени – представники Миргородського відділення, третє місце – спортсмени від Полтавського відділення.

Командам-переможцям у кожній категорії були вручені почесні нагороди – кубки та дипломи, а в особистому заліку учасників нагородили медалями та грамотами. Окрім того, спортсмени, які посіли перші місця, здобули право представляти Полтавщину на фінальних змаганнях VIІ Всеукраїнської спартакіади, що відбудеться в м. Ужгород 18-20 вересня 2019 року на базі спортивного комплексу “Юність”.

 Емоційна, дружня атмосфера та позитивна енергетика, що панували під час змагань, надовго залишать оптимістичний слід у душах учасників та організаторів спартакіади. 

Проведений захід вкотре довів, що заснована Фондом соціального страхування України спартакіада “Сила духу” збагачує життя людей з обмеженими фізичними можливостями на посмішки, увагу, спілкування, мотивує їх успіхи, досягнення та прагнення до повноцінного й багатогранного життя. 

За матеріалами сайту Фонду соціального страхування України http://www.fssu.gov.ua/fse/control/pol/uk/publish/article/98961;jsessionid=DDE94B6129650908403CEAEC9C3A9812