» » Лабораторія «Кременчукм’ясо» визнана технічно компетентною

Лабораторія «Кременчукм’ясо» визнана технічно компетентною

Кременчуцька філія «Полтавастандартметрологія» протягом двох днів проводила оцінювання стану вимірювань та визнання технічної компетентності лабораторії відділу виробничого ветеринарного контролюПрАТ «Кременчукм’ясо». Ці роботи виконуються згідно національного стандарту ДСТУ ISO 10012:2005 «Системи керування вимірюваннями. Вимоги до процесів вимірювання та вимірювального обладнання», який є тотожним перекладом міжнародного стандарту ISO 10012:2005. 

За словами начальника відділу виробничого ветеринарного контролю Романа Вікторовича Кондратюка, технічна компетентність лабораторії – це сукупність ознак, що включають наявність належного обладнання (засобів вимірювальної техніки, випробувального обладнання, стандартних зразків, допоміжних засобів, тощо), умов, нормативних і методичних документів, а також відповідної кваліфікації персоналу лабораторії, які дозволяють на професійному рівні проводити певні вимірювання з необхідною точністю.

Підтвердження технічної компетентності лабораторій незалежною третьою стороною є загально прийнятою практикою у країнах ЄС. Обираючи компетентну лабораторію виробник мінімізує ризик випуску чи постачання неякісної продукції або отримання недостовірних, упереджених результатів вимірювань.

Документальне засвідчення технічної компетентності лабораторії дозволяєзбільшити рівень довіри з боку клієнтів; поставити таку лабораторію у більш вигідні умови порівняно з іншими лабораторіями (конкурентами); унеможливити отримання недостовірних результатів вимірювань, які можуть звести нанівець напрацьований впродовж років авторитет лабораторії; використовувати документ про визнання технічної компетентності в рекламних цілях та розширити коло клієнтів; перевірити кваліфікацію та компетентність свого персоналу та стимулювати його до вдосконалення своїх знань та вмінь.

За позитивними результатами оцінювання Кременчуцька філія ДП «Полтавастандартметрологія» видала свідоцтво терміном дії на три роки те, що за результатами перевірки ВВВК «Кременчукм’ясо» є технічно компетентним та стан його системи вимірювань відповідає вимогам ДСТУ ISO 10012:2005 «Системи керування вимірюваннями. Вимоги до процесів вимірювання та вимірювального обладнання».